Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andruskó vypovedá, že Norbert Bödör hľadal na vraždu novinára bieleho koňa

.redakcia .slovensko

Zoltán Andruskó, odsúdený v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, tvrdí, že ho pár dní pred zadržaním navštívil Dušan Kracina, a to v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa. Andruskó o tom v pondelok vypovedá ako svedok pred Špecializovaným trestným súdom.

Andruskó vypovedá, že Norbert Bödör hľadal na vraždu novinára bieleho koňa SITA/Alexandra Čunderlíková Obvinený nitriansky podnikateľ Norbert Bödör počas príchodu na verejné zasadnutie na Najvyššom súde SR v Bratislave.

biely kôň, ktorého mal nájsť Kracina, sa mal podľa Andruskóových slov priznať k vražde. Za priznanie mala „skupina, ktorá ho ovládala“, inkasovať milión eur od obžalovaného Mariana Kočnera.

Andruskó uviedol, že o vražde novinára sa mala vymyslieť legenda o tom, že skutočným dôvodom na vraždu Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bolo vydieranie podnikateľov na východnom Slovensku. Podľa vymyslenej legendy ich mala vydierať Zlatica Kušnírová v súvislosti so stavbou, na ktorej mala robiť archeologický výskum jej dcéra Martina. Mala sa tak chcieť obohatiť o 300 000 eur s vyhrážkou, že má zaťa investigatívneho novinára.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite