Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ľudia so zdravotným znevýhodnením nesúhlasia so znižovaním príspevku asistentom

.redakcia .slovensko

Zhoršovaním postavenia osobných asistentov a nezvyšovaním odmeny za výkon osobnej asistencie sa bude počet osobných asistentov znižovať.

Ľudia so zdravotným znevýhodnením nesúhlasia so znižovaním príspevku asistentom Zdroj: facebooková stránka OMD v SR

osobní asistenti a ľudia so zdravotným znevýhodnením nesúhlasia s podsúvaním názoru, že osobní asistenti dostávajú neprimerane veľa peňazí. Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) podľa nich prezentoval rozdiel medzi osobnou asistenciou a príspevkom na opatrovanie zavádzajúcim spôsobom.  

„Uviedol, že neprimeraný rozdiel medzi príspevkom na osobnú asistenciu za 12 hodín (1504,80 eura) a odmenou za celodenné opatrovanie (238,37 eura) je dôvodom na reformu, avšak priemerný rozsah hodín osobnej asistencie je štyri a pol hodiny denne, čo je suma 564,3 eura ako odmena pre osobného asistenta. Len malé percento užívateľov osobnej asistencie získa rozsah osobnej asistencie viac ako 12 hodín,“ uviedli zástupcovia Organizácie muskulárnych dystrofikov (OMD) v SR.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite