Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odmietame akceptáciu podvodov a lajdáctva, odkazuje politikom Slovenská komora učiteľov

.redakcia .slovensko

Slovenská komora učiteľov (SKU) rezolútne odmieta akceptáciu podvodov a lajdáctva, hoci aj ako dôsledok zlého nastavenia vzdelávacieho systému. Odmieta tiež zľahčovanie etických noriem, najmä u tých, ktorí majú tieto hodnoty presadzovať a skvalitňovať.

Odmietame akceptáciu podvodov a lajdáctva, odkazuje politikom Slovenská komora učiteľov Úrad vlády SR/SITA

komora tak reaguje na situáciu týkajúcu sa diplomových prác niektorých politikov.

„Komora učiteľov vyjadruje opätovné poľutovanie nad tým, že pribúda počet politikov s pochybným prístupom k vzdelaniu,“ uvádza SKU.

Komora učiteľov preto žiada očistu celého školského systému od korupcie, mocenských bojov a netransparentnosti, začať podľa nej treba vysokým školstvom. 

„Korupčné udeľovanie titulov, čoho príkladom sú aj profesori, ktorí v minulosti pôsobili v štruktúrach ministerstva školstva, mocenské boje medzi katedrami, premnožené nekvalitné publikovanie s cieľom získania vyššej akademickej hodnosti, netransparentnosť volieb do akademických senátov a nominovania do funkcií bránia tomu, aby bola nastolená a vnímaná predovšetkým kvalita škôl,“ upozorňuje SKU.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite