Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pesticídy v studniach v okolí Istrochemu prekračujú limity, tvrdí Spolu

.redakcia .slovensko

Prítomnosť pesticídov mnohonásobne prekračuje limity v studniach v okolí areálu bratislavskej spoločnosti Istrochem. Mimoparlamentná strana Spolu tak v tejto súvislosti podáva trestné oznámenie. Strana o tom informovala vo štvrtok na tlačovej konferencii. Vodu zo studní neodporúča obyvateľom mestských častí Nové Mesto a Ružinov používať.

Pesticídy v studniach v okolí Istrochemu prekračujú limity, tvrdí Spolu SITA/Branislav Bibel Juraj Hipš oznámil, že strana podáva trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

strana si dala vypracovať rozbor vody, ktorú odobrala zo studne v obytnej zóne v Mierovej kolónii v Bratislave. Rozbor potvrdil prekročenie úrovne pesticídov až 199-násobne. Vo vode bolo spolu identifikovaných 32 druhov pesticídov. Pri štrnástich z nich bol prekročený zákonom povolený limit, tvrdí odborníčka pre životné prostredie strany Spolu Tamara Stohlová, s tým že ide o pesticídy, ktoré sú už v súčasnosti zakázané používať.

„Kontaminácia preukázateľne opustila areál Istrochemu a je možné, že už roky ohrozuje zdravie obyvateľov okolia, najmä Nového Mesta a Ružinova,“ skonštatovala Stohlová.

Tlačová beseda strany Spolu:

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite