Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Aktivisti žiadajú poslancov o podporu interrupčného zákona, ktorý má pomáhať tehotným ženám

.redakcia .slovensko

Fórum života v liste adresovanom poslancom NR SR žiada o podporu pre návrhy zákonov zameraných na riešenie situácie tehotných žien a matiek.

Aktivisti žiadajú poslancov o podporu interrupčného zákona, ktorý má pomáhať tehotným ženám Alexandra Čunderlíková/SITA

v otvorenom liste aktivisti žiadajú o podporu konkrétnych návrhov, ktoré na júlovú schôdzu parlamentu predkladajú parlamentní zástupcovia politických strán KÚ, OĽaNO a nezaradení poslanci.

Cieľom prvej navrhovanej úpravy je vytvorenie podporných opatrení pre ženu, ktorá zvažuje podanie žiadosti o umelé ukončenie tehotenstva. „Úprava má dať žene reálnu možnosť rozhodnúť sa po zvážení všetkých dostupných informácií a možností ako zodpovedne nasmerovať svoj život. Je to návrh, ktorý je prorodinný a prosociálny, pretože obsahuje riešenia a nástroje, ktorých úlohou je poskytnúť budúcim matkám priestor na rozhodnutie a tiež aj konkrétnu pomoc a sprevádzanie,“ vysvetľuje Marcela Dobešová, predsedníčka Fóra života, ktoré sa tejto téme venuje už dve desaťročia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite