Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zvládnuť pandémiu koronavírusu pomáhalo denne približne 1 500 vojakov, šesť z nich sa nakazilo

.sITA .slovensko

Počas koronakrízy príslušníci Ozbrojených síl SR odobrali takmer 10 946 vzoriek, vyrábali dezinfekčné prostriedky, prepravovali osoby a materiál či strážili hranice a karanténne centrá.

Zvládnuť pandémiu koronavírusu pomáhalo denne približne 1 500 vojakov, šesť z nich sa nakazilo SITA

Približne 1 500 vojakov denne nasadili Ozbrojené sily SR v boji proti šíreniu ochorenia COVID-19. Mnohí sa na operáciách zúčastňovali opakovane. „Počas operácií Ozbrojených síl SR v súvislosti s pandémiou COVID-19 odpracovali 52 006 osobodní,“ uviedla hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Výdavky rezortu obrany v súvislosti s pandémiou COVID-19 sa vyšplhali na 6,2 milióna eur. Započítané sú v nich výdavky aj vojenskej nemocnice v Ružomberku a organizácií, ktoré slúžili ako karanténne centrá. Ministerstvo obrany ubytovalo počas krízy vo svojich karanténnych centrách celkovo 2 334 repatriantov. „Značnú časť tvorili výdavky na tovary a služby na zabezpečenie nákupu ochranných pracovných prostriedkov, hygienického a dezinfekčného materiálu, na operačnú a ochrannú výstroj zdravotníckeho personálu a na dezinfekčné a dezinsekčné prostriedky,“ uzavrela Kakaščíková.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite