Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Slovensko neplánuje zaradiť Česko medzi rizikové krajiny, vyhlásil Matovič na stretnutí V4

.redakcia .slovensko

Krajinám Vyšehradskej štvorky (V4) sa podarilo zvládnuť situáciu v súvislosti s koronavírusovou pandémiou aj vďaka vzájomnej komunikácii, v ktorej naďalej pokračujú. Zhodli sa na tom šéfovia vlád krajín zoskupenia po skončení piatkového stretnutia vo Varšave.

Slovensko neplánuje zaradiť Česko medzi rizikové krajiny, vyhlásil Matovič na stretnutí V4 Petr David Josek/AP/SITA

krajiny V4 zvládli súboj s koronavírusom „dramaticky lepšie ako mnohé krajiny v západnej Európe, či inde vo svete, ktoré sú pre nás v niečom vzorom,“ povedal na tlačovej konferencii slovenský premiér Igor Matovič. Čo sa týka postupu štátov v súvislosti s otváraním hraníc uviedol, že každá krajina by mala ísť svojou cestou. 

Zároveň vyhlásil, že Slovensko neplánuje zaradiť Českú republiku medzi krajiny, ktoré by boli nebezpečné v súvislosti so šírením nákazy nového koronavírusu. Pripomenul, že Slovensko síce ponechalo voľný režim, ale ľudí požiadalo o mimoriadnu zodpovednosť, ak cestujú alebo sa nachádzajú v okolí Sliezska.

Reagoval tak na rozhodnutie Slovinska, ktoré v sobotu vyradí Chorvátsko, Česko a Francúzsko zo zoznamu „zelených krajín“, pokladaných za epidemiologicky bezpečné.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite