Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cigániková kritizuje potratovú novelu z dielne OĽaNO, hovorí o reštrikciách

.redakcia .slovensko

Koaliční poslanci sa zhodujú v tom, že v oblasti potratov je lepšie ísť cestou preventívnych opatrení ako cestou zákazov.

Cigániková kritizuje potratovú novelu z dielne OĽaNO, hovorí o reštrikciách SITA/Branislav Bibel Členka klubu OĽANO a predsedníčka Kresťanskej únie Anna Záborská (v popredí).

podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) považuje tému materiálno-sociálnej formy podpory tehotných žien za dôležitú, počkať však chce na presné znenie zákona, ktorého predloženie avizovali poslanci z klubu OĽaNO. Poslankyňa Jana Cigániková (SaS) namieta nedostatky prevencie v návrhu. „Sú tam jasné bariéry v prístupe k interrupciám,“ zdôraznila s tým, že za zákon zrejme nezahlasuje. Potrebu vidí v prijatí preventívnych opatrení ako sexuálna výchova, dostupná antikoncepcia či interrupčná tabletka.

„Z toho, čo viem, som rád, že sa ide cestou skôr preventívnych opatrení a štátnej pomoci,“ povedal Šeliga s tým, že presné znenie zákona ešte nevidel. „Dostaneme paragrafové znenie, preštudujeme si ho a bude k tomu diskusia,“ zdôraznil.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite