Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Partnerka mafiánov Krištúfková donedávna figurovala v pochybnej firme, teraz obsadila dôležitý post

.martina Bednárová .slovensko

Vznikla nová funkcia splnomocnenca vlády pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Vláda na ňu dosadila ženu s pochybným vzdelaním a nespochybniteľným napojením na mafiánov.

Partnerka mafiánov Krištúfková donedávna figurovala v pochybnej firme, teraz obsadila dôležitý post Branislav Bibel/SITA

zdá sa, že Bratislavčanku s bohatým partnerským životom nepreslávi len povestná veta: „Radšej budem sedieť smutná v mercedese, ako veselá v električke.“ 

Keď blondína s výrazne esteticky upravenou tvárou, Petra Krištúfková, vstupovala do strany svojho bývalého milenca Borisa Kollára, možno ani netušila, aké lukratívne postavenie sa jej ujde. Netrvalo dlho a strana Sme rodina sa vyšvihla. Vo voľbách získala 8,24 percent a pohodlné miesto vo vláde si zabezpečila naoko nenásilnou a nekonfliktnou komunikáciou v čase, keď to medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom vrelo, keď sa Robert Fico hádal s Petrom Pellegrinim a Andrej Kiska sa po debakli so Za ľudí ukryl v Poprade.

Kollárovej strane neublížil ani Štefan Holý, ktorý má preukázateľné prepojenia na podnikateľa Vladimíra Poóra. Krištúfková nevytŕčala, vyjadrovala sa len vtedy, keď skutočne musela, vodu nemútila ani na sociálnych sieťach. Možno zvolila tú vhodnejšiu cestu v období, keď boli Slováci po turbulentnom období po vražde novinára a jeho snúbenice otrávení kauzami, hádkami, negativizmom. Stačilo, že sa na vysokých opätkoch a v značkovom kostýme postavila na tlačovej besede za Kollára. Jej tvár zarezonovala a do parlamentu sa dostala.

život s mafiánmi

Vláda schválila vytvorenie teoreticky zaujímavej funkcie. O jej potrebe sa baviť veľmi nemusíme – v správne fungujúcom sociálnom štáte by mala byť rodina, slobodné matky, hendikepovaní občania, vdovy, siroty či týrané ženy a muži dôležitým komponentom verejnej diskusie a pomoci.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite