Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegrini chce na Remišovú podať trestné oznámanie, ohrozila podľa neho bezpečnosť štátu

.sita .slovensko

Ak sa podozrenia v kauze Národnej agentúry pre sieťové a elektronické služby (NASES) nepotvrdia, podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) musí položiť svoju funkciu, vyhlásil Peter Pellegrini.

Pellegrini chce na Remišovú podať trestné oznámanie, ohrozila podľa neho bezpečnosť štátu Branislav Bibel/SITA

Pellegrini ďalej priblížil, že spolu s podpredsedom Smeru a bývalým vicepremiérom Richardom Rašim podajú v najbližších dňoch na Remišovú trestné oznámenie pre podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa. Jej činnosťou totiž bola podľa Pellegriniho slov ohrozená bezpečnosť štátu. Podľa Rašiho bolo jediným zámerom Remišovej vytvoriť škandál a ona samotná ohrozila kybernetickú bezpečnosť štátu.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) po zasadnutí Bezpečnostnej rady SR v pondelok 15. júna povedal, že osoby dosadzované do kľúčových inštitúcií za predchádzajúcej vládnej garnitúry často nedisponovali bezpečnostnou previerkou, keďže sa jej zo strachu odmietali podrobiť. 

„Neprešli by, lebo by sa ukázalo, že majú styky s mafiánmi,“ povedal premiér. Bezpečnostná situácia je však v súčasnosti podľa predsedu vlády pod kontrolou. „Nehrozia výkyvy z bežných štandardov bezpečnosti,“ zdôraznil.

Pellegrini tieto Matovičove vyhlásenia odmietol a potvrdil, že ľudia, ktorí mali k dôležitým dátam prístup, disponovali previerkami.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite