Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útok na základnej škole vo Vrútkach. Páchateľ napadol nožom učiteľov aj žiakov

.kristína Braxatorová .ivana Šalgová .slovensko

Policajti strieľali na muža, ktorý napadol pracovníkov základnej školy vo Vrútkach. Útok si vyžiadal dve obete a päť zranených. Všetci zranení sú mimo ohrozenia života.

Útok na základnej škole vo Vrútkach. Páchateľ napadol nožom učiteľov aj žiakov Milo Fabian/ SITA 11. jún 2020 Vrútky: Minister vnútra Roman Mikulec (vľavo) a predseda parlamentu Boris Kollár (vpravo) pred budovou Spojenej školy J. C. Hronského vo Vrútkach, kde sa odohral tragický útok na žiakov a učiteľov základnej školy.

pri incidente zomreli dvaja ľudia. Okrem útočníka prišiel o život aj zástupca riaditeľa, ktorý chcel zastaviť ozbrojeného muža. „Ďalšie osoby útočník zranil a sú na ošetrení v martinskej nemocnici. Ide o dve deti a dve dospelé osoby,“ uviedla polícia na sociálnej sieti. Neskôr upresnila, že nemocnica hospitalizovala celkovo päť osôb.

„Útočník vnikol do školy tým, že rozbil sklenenú výplň. Personál sa snažil zastaviť ho, na čo on použil nôž, ktorý si so sebou priniesol. Vtedy smrteľne zranil zástupcu riaditeľa školy a zranil aj školníka,“ popísal priebeh útoku po príchode do Vrútok policajný prezident Milan Lučanský.

Útočník ďalej pokračoval tým, že vstúpil do najbližšej triedy, kde ťažko zranil vyučujúcu a zranil aj dve deti. Následne sa snažil utiecť a zranený školník mu chcel zabrániť v úteku. Medzitým prijala polícia oznámenie o útoku a najbližšia policajná hliadka zasiahla.

Útok si vyžiadal dve obete a päť zranených, situáciu na mieste bezprostredne po útoku riešili záchranné zložky.zdroj: facebook/Polícia SRÚtok si vyžiadal dve obete a päť zranených, situáciu na mieste bezprostredne po útoku riešili záchranné zložky.

„Voči dospelému útočníkovi použili policajti donucovacie prostriedky – zbraň, po čom útočník zahynul,“ informovala polícia krátko po útoku. Polícia ho zastrelila na úteku z miesta činu vo vzdialenosti približne pol kilometra od školy.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite