Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Uvoľňujú sa ďalšie opatrenia, zmenili sa podmienky pre rúška aj reštaurácie

.redakcia .slovensko

Od stredy sa uvoľňujú ďalšie opatrenia prijaté v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Ruší sa povinná karanténa a ekaranténa, voľný pohyb sa rozširuje o 16 krajín. Menia sa aj podmienky pre nosenie rúška či pravidlá pre vnútorné prevádzky a reštauračné zariadenia.

Uvoľňujú sa ďalšie opatrenia, zmenili sa podmienky pre rúška aj reštaurácie AP Photo/Jon Gambrell Rodiny a blízki, ktorých rozdelili hranice štátov, sa môžu po uvoľňovaní opatrení opäť stretnúť.

povinná štátna karanténa aj tzv. e-karanténa je zrušená a prechádza sa na dobrovoľnú domácu karanténu v prípade, ak ľudia prichádzajú z iných ako 19 bezpečných krajín. Medzi krajiny ako Česko, Maďarsko a Rakúsko, ktoré boli doteraz evidované ako bezpečné, pribudli Nemecko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko, Slovinsko, Chorvátsko, Bulharsko, Grécko, Cyprus, Malta, Estónsko, Litva, Lotyšsko, Fínsko, Nórsko, Dánsko a Island. S danými krajinami sa obnovujú tiež všetky formy dopravy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite