Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko otvorí hranice s ďalšími 16 krajinami, deti sa vrátia do škôl na sedem dní

.ivana Šalgová .slovensko

V stredu dôjde k ďalšiemu uvoľňovaniu opatrení, ktoré boli zavedené v snahe zabrániť šíreniu pandémie koronavírusu. Veľkou zmenou je otvorenie slovenských hraníc pre ďalších 16 krajín.

Slovensko otvorí hranice s ďalšími 16 krajinami, deti sa vrátia do škôl na sedem dní Úrad vlády SR/SITA

zmenia sa aj podmienky v materských a základných školách a podmienky nosenia rúšok. Nedeľný sanitárny deň pre obchody spojený so zákazom predaja ostáva naďalej v platnosti, núdzový stav sa po jeho uplynutí nebude ďalej predlžovať.

koniec karantény

Od stredy budú slovenské hranice otvorené pre cestujúcich z 19 krajín, čo znamená, že pri návrate z týchto krajín nebude potrebný negatívny test na COVID-19 ani štátna karanténa. Zároveň sa s týmito krajinami obnoví dopravné spojenie. „Voči krajinám, voči ktorým sa otvoríme úplne, otvárame akúkoľvek formu dopravy – aj leteckú,“ vyhlásil premiér Igor Matovič na tlačovej konferencii po stretnutí s epidemiológmi. 

Slovensko otvorí hranice s Nemeckom, Lichtenštajnskom, Slovinskom, Chorvátskom, Bulharskom, Gréckom, Cyprom, Maltou, Estónskom, Litvou, Lotyšskom, Fínskom, Nórskom, Dánskom a Islandom. 

Zároveň sa od stredy 7:00 hod ruší povinná štátna karanténe aj e-karanténa pre prichádzajúcich z iných krajín. „Ak sa ľudia vracajú z krajín, ktoré neboli menované, odporúčame im, aby išli do karantény dobrovoľne a na piaty deň po návrate podstúpili testovanie,“ dodal hlavný hygienik Ján Mikas.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite