Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátne hranice medzi Českom, Maďarskom, Rakúskom a Slovenskom sú otvorené

.redakcia .slovensko

Od piatka rána pre občanov týchto krajín otvorené bez obmedzení, oznámil v piatok ráno na slovensko-maďarskom hraničnom priechode Medveďov – Vámosszabadi predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) spolu s maďarským vicepremiérom Zsoltom Semjénom.

Štátne hranice medzi Českom, Maďarskom, Rakúskom a Slovenskom sú otvorené FB Igor Matovič

slovenský premiér tiež povedal, že sa skončilo obdobie storočia od podpísania Trianonskej mierovej zmluvy, ktorého výročie bolo vo štvrtok.

„Dnes sme tu symbolicky na hraniciach a pozeráme sa do budúcna,“ zdôraznil Matovič, podľa ktorého je tento deň návratom slobody občanom Slovenskej republiky i Maďarska, ako aj návratom do normálneho režimu. Premiér ocenil, že občania oboch krajín pristupovali ku koronavírusovej pandémii zodpovedne.

Podľa Semjénových slov bola dohoda medzi uvedenými štyrmi krajinami o zrušení doterajších epidemiologických opatrení možná z toho dôvodu, že pandémia je už na ústupe – preto je možné uskutočniť veľmi dôležitú etapu otvárania.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite