Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Poslanci v pléne preberali novelu voľby šéfa generálnej prokuratúry

.redakcia .slovensko

Diskusia k novele upravujúcej spôsob výberu kandidátov a voľby generálneho prokurátora dominovala druhému rokovaciemu dňu ôsmej schôdze Národnej rady (NR) SR.

Poslanci v pléne preberali novelu voľby šéfa generálnej prokuratúry Kancelária NR SR/SITA

do debaty sa ešte ústne prihlásilo päť poslancov. Schôdza bude pokračovať v piatok o deviatej hodine ráno, keď v pléne vystúpi prezidentka SR Zuzana Čaputová so správou o stave republiky.

Poslanec Boris Susko (Smer-SD) vo štvrtkovej diskusii uviedol, že otvoriť pozíciu pre nečlenov prokuratúry je nesystémovým riešením. Ide podľa neho o účelové riešenie, aby sa šéf Generálnej prokuratúry (GP) SR stal podriadeným úradujúcej výkonnej, respektíve vládnej moci. Dodal, že prokuratúra je funkčný celok, kde fungujú vzťahy nadriadených s podriadenými. Nevie si predstaviť, aby na tomto poste bola osoba, ktorá nemá skúsenosti s fungovaním prokuratúry. 

Susko preto za zmenou legislatívy vidí snahu dosadiť do tejto funkcie vopred stanoveného kandidáta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite