Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pľúcne ventilátory pre ministerstvo zdravotníctva sú pripravené, môžu pomôcť pri druhej vlne

.redakcia .slovensko

Zabezpečenie pľúcnych ventilácií môže pomôcť pri zvládnutí prípadnej druhej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Pľúcne ventilátory pre ministerstvo zdravotníctva sú pripravené, môžu pomôcť pri druhej vlne Martin Medňanský/SITA

rezort tak reagoval na informáciu, že mu spoločnosť Chirana Medical zo Starej Turej dodá všetkých 300 zmluvne dohodnutých pľúcnych ventilácií.

Podľa MZ SR je práve zabezpečenie prístrojového vybavenia nevyhnutné a dôležité na prípravu na poskytnutie adekvátnej a kvalitnej zdravotnej starostlivosti ľuďom nielen počas pandémie nového koronavírusu. 

„Nákup prístrojovej techniky znamená systematické skvalitňovanie zdravotníctva. Platí to aj v prípade pľúcnych ventilácií. Ich nákupom sa v rezorte zabezpečuje dostatočné pokrytie najkvalitnejšej prístrojovej techniky potrebnej pre pacientov v prípade ochorenia COVID-19 a jeho vážneho priebehu,“ povedala Eliášová.

Rezort zdravotníctva tiež poukázal na to, že Slovensko je jednou z krajín, ktorá pandémiu zvládla výborne, a to napriek tomu, že predikcie pri jej nástupe neboli optimistické.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite