Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Letecké dni SIAF tento rok nebudú, o zrušení civilných letov zo Sliača ešte nie je rozhodnuté

.redakcia .slovensko

Medzinárodné letecké dni SIAF tento rok nebudú. Informoval o tom minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) spolu s riaditeľom SIAF-u Hubertom Štoksom. Letecké dni sa rozhodli zrušiť v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu.

Letecké dni SIAF tento rok nebudú, o zrušení civilných letov zo Sliača ešte nie je rozhodnuté Peter Rusko/SITA 3. august 2019 Sliač: Letové ukážky počas minuloročných leteckých dní SIAF.

podľa Naďa chcelo ministerstvo obrany s organizátormi medzinárodných leteckých dní SIAF v tomto roku ešte užšie spolupracovať. „Chceli sme urobiť toto podujatie naozaj veľkolepé,“ povedal a pripomenul, že malo ísť o desiaty ročník podujatia a chceli si na ňom pripomenúť aj 75. výročie konca druhej svetovej vojny.

„Na SIAF chodí každoročne viac 100-tisíc ľudí, takže vzhľadom na epidemiologickú situáciu ich nie je možné zorganizovať tak, ako by sme si želali,“ dodal Naď s tým, že programová stránka leteckých dní vo veľkej miere závisí aj od zahraničných partnerov, ktorí postupne odriekli účasť, hoci ju skôr prisľúbili.

Riaditeľ SIAF-u Štoksa doplnil, že ako náhradu pripravujú internetový livestream na sociálnych sieťach s ukážkami toho najlepšieho z doterajších ročníkov a so štúdiom s viacerými hosťami.

Štoksa priblížil, že alternatívny online program by mal pozostávať zo šiestich hodín nonstop vysielania a prístupný bude zdarma v dátume 29.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite