Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zdravotníctvo sa vracia do normálu, lekári vyzývajú k absolvovaniu preventívnych prehliadok

.redakcia .slovensko

Zdravotníctvo sa postupne vracia do bežného režimu. Ambulancie už poskytujú zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Na vyšetrenie by sa mali pacienti objednať telefonicky alebo elektronicky a dodržiavať odporúčania lekárov ohľadom času a spôsobu vyšetrenia.

Zdravotníctvo sa vracia do normálu, lekári vyzývajú k absolvovaniu preventívnych prehliadok Bratislavský samosprávny kraj/SITA

pacient by mal byť objednaný na konkrétny čas, aby v čakárni boli naraz najviac traja pacienti. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

dezinfekcia ja stále dôležitá

Pri vyšetrení majú pacienti i zdravotnícky personál v súvislosti s novým koronavírusom využívať ochranné rúška a dezinfekciu. Úprava prevádzkového času ambulancie by mala zohľadňovať potrebu častej dezinfekcie povrchov a bezpečnú likvidáciu odpadu. 

Ministerstvo aj naďalej odporúča využiť erecepty, vydávanie OČR a karanténnej PN elektronickou formou a zaistenie žiadaniek na laboratórne vyšetrenie prostredníctvom aplikácie Národného centra zdravotníckych informácií.

Je možné, že čakacie lehoty na plánované vyšetrenia alebo operácie sa predĺžia. O termínoch a prioritizácii pacientov, ktorým sa napríklad počas uplynulých mesiacov mohol zhoršiť zdravotný stav, rozhodne lekárske konzílium danej nemocnice.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite