Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratislavskí poslanci súhlasia s odkúpením podielu v Infra Services, z mestských vodární tak odstrihnú Kmotríka

.redakcia .slovensko

Poslanci bratislavského mestského zastupiteľstva vyslovili vo štvrtok súhlas so zámerom, aby Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) odkúpila za 10,5 milióna eur 49-percentný podiel vo svojej dcérskej firme Infra Services od spoločnosti Grafobal Group development (GGD).

Bratislavskí poslanci súhlasia s odkúpením podielu v Infra Services, z mestských vodární tak odstrihnú Kmotríka Alexandra Čunderlíková/SITA

za GGD stojí podnikateľ Ivan Kmotrík. Zámer musí odobriť aj valné zhromaždenie spoločnosti i Protimonopolný úrad SR. Ak sa tak stane, magistrát avizuje, že sa skončí desaťročné profitovanie súkromného vlastníka na bratislavskej vodárenskej infraštruktúre.

Väčšinovým akcionárom vo firme Infra Services je BVS, v máji 2019 nadobudol 49-percentný podiel akcií v spoločnosti Kmotrík prostredníctvom svojej firmy GGD. Hlavné mesto, ako majoritný akcionár bratislavských vodární, teraz chce, aby BVS získala od Kmotríka týchto 49 percent akcií v Infra Services. 

BVS sa vďaka transakcii stane stopercentným akcionárom firmy Infra Services a za jedno euro ročne na tri roky zostane Infra Services v nájme areál, kde aktuálne sídli. BVS spolu s tým získa aj možnosť prehodnotiť všetky zmluvné vzťahy Infra Services s externým prostredím a zastaviť aktivity firmy, ktoré nie sú v súlade s verejným záujmom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite