Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo školstva uvažuje o viacerých zmenách, v hre je aj zrušenie deviateho ročníka

.redakcia .slovensko

O zrušení deviateho ročníka základných škôl sa uvažuje, bude to však rozhodnutie odborníkov. V stredu počas rokovania vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Ministerstvo školstva uvažuje o viacerých zmenách, v hre je aj zrušenie deviateho ročníka Martin Havran/SITA Minister školstva ranislav Gröhling navštívil v spoločnosti primátora Nitry Mareka Hattasa viaceré školy a materské školy v Nitre, jednou z nich bola aj Základná škola Na Hôrke.

„Je to aj kvôli bilingválnym školám, kde žiaci odchádzajú z ôsmeho a deviateho ročníka a v rámci bilingválnych škôl, keď sa stretávajú, môžu byť nerovnosti. Štúdium trvá päť rokov a následne mladí ľudia končia štúdium vo vyššom veku,“ povedal minister školstva. 

Ako ďalej poznamenal, ak by chceli zjednotiť nástup na bilingválne školy, či už z ôsmeho, alebo deviateho ročníka, tak sa musia pýtať, ako bude systém vyzerať. „A z toho vyplynula otázka, čo s deviatym ročníkom, ako ho naplniť obsahovo a ako sa na neho pozerať do budúcna,“ povedal minister školstva.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite