Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Smer-SD má svoje hviezdne hodiny za sebou, myslí si Maďarič

.sita .slovensko

Zo Smeru-SD odišli v parlamentnej histórii dvaja poslanci. Prvým bol Marek Maďarič v minulom volebnom období a druhým tento týždeň Ján Podmanický.

Smer-SD má svoje hviezdne hodiny za sebou, myslí si Maďarič SITA/Diana Černáková

strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) má určite svoje „hviezdne hodiny“ za sebou. V rozhovore pre agentúru SITA to povedal exminister kultúry a bývalý člen Smeru-SD Marek Maďarič s tým, že roky dozadu prognózoval, že strana sa uberá cestou pozvoľného úpadku. Maďarič nechce dávať rady, ako by mali v Smere-SD vyriešiť situáciu, keď sa schyľuje k súboju Roberta Fica s Petrom Pellegrinim o pozíciu šéfa strany. „Kým som tam bol, snažil som sa veci ovplyvniť možno aj v kritických chvíľach, ktoré Smer-SD prežíval dva roky dozadu a aj skôr,“ uviedol Maďarič.

Podľa expolitika spor medzi Ficom a Pellegrinim bol zrejmý aj pred februárovými parlamentnými voľbami. Za nóvum označil vyhrotenie situácie, kedy Pellegrini otvorene hovorí o vystriedaní Fica na čele a ak sa mu to nepodarí, tak môže zo strany odísť. Maďarič by považoval „za veštenie“ teraz hovoriť o tom, či Pellegrini neodíde zo strany skôr a k súboju na sneme ani nedôjde.

Súčasný predseda strany Fico má silnú pozíciu medzi členmi, otázka preto znie, či by dokázal Pellegrini Fica poraziť. Podľa Maďariča mohlo dôjsť k určitým posunom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite