Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Smer trvá na nominácii Blahu do čela ľudskoprávneho výboru

.sita .slovensko

Poslanca Ľuboša Blahu nezvolili členovia zákonodarného orgánu ani v opakovaných voľbách do funkcie predsedu výboru Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. Podľa Rašiho by mali navrhnúť iného kandidáta.

Smer trvá na nominácii Blahu do čela ľudskoprávneho výboru SITA/Branislav Bibel Poslanci parlamentu za stranu SMER-SD Ľuboš Blaha, Juraj Blanár a Robert Fico počas tlačovej konferencie strany po schválení programového vyhlásenia vlády

opozičná strana Smer – sociálna demokracia trvá na nominácii Ľuboša Blahu do čela výboru Národnej rady SR pre ľudské práva a národnostné menšiny. Pre agentúru SITA to uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Rovnaké stanovisko zastáva aj poslanec parlamentu za stranu Matúš Šutaj-Eštok. Naopak, podpredsedovia Smeru-SD Richard Raši a Peter Žiga zastávajú názor, že by v strane mali uvažovať o navrhnutí iného kandidáta.

Blahu nezvolili členovia zákonodarného orgánu ani v opakovaných voľbách do funkcie predsedu ľudskoprávneho výboru. Problém s jeho nomináciou mali predovšetkým koaliční poslanci. Blaha a vrchní predstavitelia Smeru-SD viackrát zdôraznili, že ide o porušenie dohôd, na základe ktorých si koalícia a opozícia podelili parlamentné výbory v pomere 12 ku 7 v prospech koalície.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite