Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerka Kolíková chce prísnejšie preverovanie majetkov sudcov a ich príbuzných

.redakcia .slovensko

Efektívnejšie majetkové priznania sudcov, vrátane možnosti pri pochybnostiach skúmať bankové účty, previerky, ktoré nebudú odporovať rozhodnutiu ústavného súdu a spresnenie kompetencií Súdnej rady SR pri preverovaní sudcov. Aj takto si predstavuje zlepšenie sudcovského stavu ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

Ministerka Kolíková chce prísnejšie preverovanie majetkov sudcov a ich príbuzných Branislav Bibel/SITA

v súvislosti s reformou je podľa rezortu spravodlivosti dôležité vyriešiť, ako hlboko možno zájsť pri preverovaní majetkových priznaní sudcov a ich rodinných príslušníkov. 

„Máme situáciu, keď vieme, že sa prepisujú majetky na blízkych a potom za tých blízkych nejdeme ďalej,“ uviedla Kolíková pred novinármi. Ministerka chce rozšíriť možnosti Súdnej rady SR, aby mohla skúmať zdroje majetku rodinných príslušníkov sudcov. 

Narážala pritom aj na príklad bývalej štátnej tajomníčky rezortu spravodlivosti Moniky Jankovskej, ktorá čelí vo väzbe trestnému stíhaniu pre korupčné trestné činy. Práve ona uviedla vo svojom majetkovom priznaní za rok 2018 finančný dar v hodnote 100 000 eur, ktorý nijako nevysvetlila.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite