Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Slovensku sa otvárajú ďalšie prevádzky, povolené sú podujatia do 100 ľudí

.redakcia .slovensko

Na Slovensku sa v rámci uvoľňovania opatrení prijatých pre pandémiu nového koronavírusu otvárajú ďalšie prevádzky. Povoľujú sa tiež hromadné podujatia do 100 ľudí. Zároveň sa zmierňujú pravidlá nosenia rúšok v exteriéri. Vyplýva to z opatrení, ktoré vydal Úrad verejného zdravotníctva SR.

Na Slovensku sa otvárajú ďalšie prevádzky, povolené sú podujatia do 100 ľudí AP Photo/Ronald Zak

v exteriéri nemusí nosiť rúško osoba alebo skupina osôb z jednej domácnosti, ktorí sa nachádzajú minimálne päť metrov od iných ľudí. Rúško nie je povinné ani pri športe vo vnútorných či na vonkajších športoviskách. Zložiť si ho môžu aj fotografované osoby na čas nevyhnutný na fotografovanie. Po otvorení škôl ho nebudú musieť v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu nosiť ani pedagogickí a odborní zamestnanci. V exteriéri a interiéri školy nemusia počas vyučovania nosiť rúško ani žiaci základných škôl či deti v materských školách a jasliach.

V obchodoch bude môcť nakupovať vyšší počet zákazníkov. V jednom okamihu môže byť v predajni jeden zákazník na 15 štvorcových metrov z predajnej plochy.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite