Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podmanický odchádza zo Smeru, v parlamente ale nekončí

.redakcia .slovensko

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Podmanický odchádza z poslaneckého klubu Smeru-SD, rovnako sa vzdáva členstva v strane, ako aj funkcie krajského predsedu strany v Žiline. Oznámil to na utorkovej tlačovej konferencii pred parlamentom.

Podmanický odchádza zo Smeru, v parlamente ale nekončí Marek Mrviš/SITA

urobil tak v reakcii na výčitky predstaviteľov strany k jeho záujmu pridať sa k hodnotovej platforme konzervatívnych poslancov, ktorú avizovali členovia klubu ĽSNS. Podľa svojich slov nechce byť príčinou ďalšieho nárastu napätia v Smere-SD. Podmanický o vzniku Platformy za hodnotové Slovensko informoval spolu s Mariánom Kérym zo Smeru a Tomášom Tarabom z ĽSNS.

Podmanický povedal, že ak je jediným dôvodom výčitiek jeho záujem presadzovať hodnotovú politiku, považuje to za najlepšiu vizitku svojho doterajšieho pôsobenia. Dodal tiež, že nechce byť zámienkou, ktorú použije podpredseda strany Peter Pellegrini na svoj odchod zo Smeru-SD. 

„Keďže nechcem byť prekážkou ešte väčšieho posunu strany Smer-SD doľava a rovnako nezdieľam názory Petra Pellegriniho, ktorý je z môjho pohľadu viac liberál ako ľavičiar a na mnohé kultúrno-etické témy má zásadne opačný pohľad než ja, rozhodol som sa k dnešnému dňu odstúpiť z funkcie krajského predsedu Smeru-SD v Žiline, zároveň ukončujem členstvo v poslaneckom klube a rovnako aj samotné členstvo v politickej strane Smer-SD,“ oznámil s tým, že z politického života neodchádza.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite