Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pre pendlerov bude od 28. mája premávať kompa

.sita .slovensko

Výletné a vyhliadkové lode, ako aj malé plavidlá sa už môžu plaviť na slovenských riekach a vodných plochách. Pre pendlerov bude od 28. mája počas pracovných dní premávať prievozná loď, teda kompa cez rieku Morava medzi obcami Záhorská Ves a Angern an der March. Ministerstvo dopravy a výstavby SR informovalo, že Ústredný krízový štáb SR povolil plavbu vnútroštátnych lodí aj s pasažiermi od piatka 15. mája pri dodržaní hygienických podmienok.

Pre pendlerov bude od 28. mája premávať kompa SITA/Branislav Bibel

minister dopravy a výstavby Andrej Doležal zo Sme rodina očakáva, že to pomôže ťažko skúšanému cestovnému ruchu na Slovensku. „Som veľmi rád, že vďaka zlepšujúcej sa epidemiologickej situácii sme na Ústrednom krízovom štábe vyrokovali povolenie pre naše výletné lode. Dúfam, že to ocenia prevádzkovatelia lodí aj návštevníci, ktorí po mesiacoch obmedzení môžu vyraziť na výlet loďou,“ povedal Doležal. „Verím, že aj toto opatrenie pomôže oživiť domáci cestovný ruch,“ dodal minister dopravy a výstavby.

Prevádzkovatelia komerčných lodí musia začiatok plavebnej prevádzky oznámiť útvaru vedúceho hygienika na ministerstve dopravy. Pre návštevníkov na lodiach sú povinné ochranné rúška, rukavice alebo použitie účinnej dezinfekcie rúk.

Ministerstvo dopravy sa v tlačovej správe nezmienilo o predbežnom termíne, resp.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite