Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Gröhling: Pri otváraní škôl musíme doladiť jednotlivé detaily a špecifiká

.redakcia .slovensko

Diskusie s tímom epidemiológov a odborníkmi v súvislosti otvárania škôl a predškolských zariadení naďalej pokračujú. Uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Gröhling: Pri otváraní škôl musíme doladiť jednotlivé detaily a špecifiká SITA/Branislav Bibel Minister školstva Branislav Gröhling.

„Keďže ide o dôležitý krok, musíme si byť na 100 percent istí, že rozhodnutie bude správne a dobre nastavené, a preto musíme doladiť jednotlivé detaily a špecifiká. Naďalej platí, že musíme sledovať aj vývoj situácie u nás, ale aj v okolitých štátoch,“ poznamenal minister školstva. 

Rezort školstva zároveň poukázal, že v jednotlivých krajinách Európskej únie postupne otvárajú školské zariadenia, avšak za prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. O tom, či budú školy otvorené aj na Slovensku, sa rozhodne v pondelok 18. mája, potvrdil to premiér Igor Matovič (OĽaNO). Zároveň avizoval, že aj keď sa školy a materské školy otvoria, budú dobrovoľné.

školy otvárajú ostatné krajiny EÚ

Väčšina krajín Európskej únie už ohlásila termín, v ktorom obnoví vyučovanie a umožní deťom návrat do škôl.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite