Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Trošková bola v intenzívnom kontakte s Vadalom aj v čase, keď pracovala na úrade vlády

.redakcia .slovensko

Bývalá hlavná štátna radkyňa Mária Trošková neprerušila kontakt so svojím exmilencom Antoninom Vadalom ani po tom, ako začala pracovať pre smeráckeho poslanca Viliama Jasaňa. V komunikácii s dnes už odsúdeným mafiánom pokračovala aj po svojom príchode na Úrad vlády SR.

Trošková bola v intenzívnom kontakte s Vadalom aj v čase, keď pracovala na úrade vlády Martin Meissner/AP/SITA

až do februára 2018 pracovala Mária Trošková na Úrade vlády SR ako hlavná štátna radkyňa. Bola blízko pri vtedajšom premiérovi Robertovi Ficovi a pohybovala sa v citlivom prostredí. 

Po vražde Jána Kuciaka sa na verejnosť dostali informácie o tom, že je bývalou milenkou mafiána Antonina Vadalu a do prostredia smeráckych politikov sa dostala práve vďaka nemu. 

Vadala ju v roku 2014 odporučil poslancovi Smeru Viliamovi Jasaňovi, pre ktorého začala Trošková pracovať ako poslanecká asistentka. Podľa informácií, ktoré zverejnilo Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK), bola Trošková s Vadalom v intenzívnom kontakte cez aplikácie Threema a WhatsApp v rokoch 2014 až 2017, teda aj v čase, keď už pracovala ako Ficova asistentka.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite