Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špecializovaný trestný súd vzal Kajetána Kičuru do väzby

.redakcia .slovensko

Bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru vzali do väzby. Kičura je blízky človek Roberta Fica, vyšetrujú ho za prijímanie úplatku a legalizáciu príjmu z trestnej činnosti.

Špecializovaný trestný súd vzal Kajetána Kičuru do väzby SITA/Ľudovít Vaniher Kajetána Kičuru odvolala z funkcie nová Matovičova vláda.

Kajetán Kičura bral úplatky za utajené zákazky aj súčiastky do mínometov od ZVS Holding v rokoch 2012 až 2018, ukázalo zatiaľ vyšetrovanie. Peniaze, ktoré mu mal poskytovať vtedajší riaditeľ zbrojárskej firmy Miroslav Solava, mali chodiť ako fingované splátky pôžičiek na účet jeho otca.

Informoval Denník N. 

„Skrytým spôsobom, najmä formou bezhotovostných bankových prevodov s poznámkami „pôžička, vrátenie pôžičky, splátka pôžičky a podobne“, prípadne bez uvedenia dôvodu prevodu, ako aj formou priamych vkladov na peňažné účty, ku ktorým má dispozičné právo, žiadal a prijímal úplatky od osoby, ktorá pôsobila ako konateľ spoločnosti, s ktorou v dobe od roku 2012 do roku 2017 uzatvoril a podpísal v mene Správy štátnych hmotných rezerv spolu 6 kúpnych zmlúv.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite