Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ústavný súd súhlasí s väzobným stíhaním Kičuru

.redakcia .slovensko

Ústavný súd SR v stredu súhlasil so vzatím do väzby bývalého predsedu Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru. Vyhovel tak žiadosti generálneho prokurátora. O rozhodnutí ústavného súdu informoval médiá jeho predseda Ivan Fiačan.

Ústavný súd súhlasí s väzobným stíhaním Kičuru Alexandra Čunderlíková/SITA

prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v utorok večer obvinil Kajetána Kičuru z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Keďže obvinený je sudcom, aj keď s pozastaveným výkonom funkcie, musel vo veci jeho väzby rozhodnúť aj Ústavný súd SR. Obvinenému pritom umožnil vyjadriť sa k žiadosti generálneho prokurátora. 

„Plénum na neverejnom zasadnutí po tajnom hlasovaní rozhodlo, že dáva súhlas na vzatie obvineného sudcu do väzby. Ústavný súd takto rozhodol z dôvodu, že nebola preukázaná existencia takých okolností, ktoré by znamenali nejaký zásah orgánov činných v trestnom konaní do súdnej moci.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite