Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo zverejnilo protokol pre operácie v čase koronavírusu

.redakcia .slovensko

Pred prijatím do zdravotníckeho zariadenia musí pacient zostať 14 dní v domácej izolácii, monitorovať svoje zdravie či predložiť čestné prehlásenie, že mu nebola nariadená karanténa v čase hospitalizácie.

Ministerstvo zverejnilo protokol pre operácie v čase koronavírusu SITA/FNsP Žilina Informačná tabuľa vedúca k prvému pandemickému pavilónu COVID-19 v žilinskej nemocnici počas jeho uvedenia do prevádzky.

ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zverejnilo protokol, ktorý upravuje avizované spustenie niektorých plánovaných operácií počas epidémie ochorenia COVID-19. Konkretizuje, za akých podmienok sa môžu realizovať hospitalizácie, operácie a jednodňová chirurgia. Hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová pre TASR potvrdila, že manažment pacientov vyžadujúcich zákrok, je už v súčasnosti platný.

Usmernenie k plánovanej zdravotnej starostlivosti vytvoril Národný krízový klinický tím. V čase, keď má nemocnica málo pacientov v súvislosti s novým koronavírusom, protokol odporúča realizovať operácie u pacientov, u ktorých existuje v horizonte troch mesiacov bez potrebného výkonu reálna hrozba zvýšeného rizika úmrtia, trvalého poškodenia zdravia alebo neznesiteľných príznakov ochorenia.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite