Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

3000 testov denne a postupné uvoľňovanie ekonomiky

.redakcia .slovensko

„Situácia s pandémiou nového koronavírusu je pod kontrolou a vláda robí všetko preto, aby aj v najviac ohrozených skupinách minimalizovala riziká prenosu nákazy." tvrdí Veronika Remišová. Rašimu chýba dátami podložený plán.

3000 testov denne a postupné uvoľňovanie ekonomiky SITA/Branislav Bibel

vicepremiérka Veronika Remišová sa dnes stretla s Richardom Rašim v relácii Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko.

Prisľúbila, že sa budúci týždeň uvoľní 500 miliónov eur z eurofondov na pomoc pri koronakríze.

„Prvoradým záujmom vlády je ochrániť ľudí na Slovensku. Tzv. pendlerov čakajú sprísnené pravidlá.“ uviedla Veronika Remišová.Poslanec Národnej rady SR za Smer-SD Richard Raši si myslí, že opatrenie bolo dobre myslené, no nedomyslené. Upozorňuje pritom, že povinnosť preukazovať sa každý mesiac novým potvrdením negatívneho testu na COVID-19 sa nebude týkať len tých, ktorí cestujú v pohraničí za prácou, ale aj ich rodinných príslušníkov. 

„Pri štvorčlennej rodine takáto domácnosť mesačne zaplatí 4 x 70 eur. Navyše, okrem toho, že rodiny toto opatrenie finančne zaťaží, ešte samotný výsledok testu v jeden deň neznamená, že na druhý deň sa človek nemôže nakaziť,“ upozornil podpredseda Smeru-SD. 

Podľa Remišovej je opatrenie legitímne, pričom ide o rozhodnutie hlavného hygienika SR, ktoré vzišlo z výsledkov diskusie odborníkov na ústrednom krízovom štábe.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite