Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko poskytne humanitárnu pomoc Taliansku postihnutému koronavírusom

.redakcia .slovensko

Slovensko poskytne humanitárnu pomoc Taliansku v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. V utorok to odsúhlasila vláda SR s tým, že Ministerstvo financií SR má na tento účel vyčleniť sumu 250 000 eur.

Slovensko poskytne humanitárnu pomoc Taliansku postihnutému koronavírusom Claudio Furlan/AP/SITA 14. apríl 2020 Miláno, Taliansko: Lekár povzbudzuje pacienta s ochorením COVID-19 o ktorého sa stará na jednotke intenzívnej starostlivosti.

minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok k tomu povedal: „Považujem to naozaj za odpoveď krajine, ktorá sa nachádza v obrovskej núdzi, celý taliansky národ prechádza obrovskou traumou a považujem za prirodzené, že sa pokúsime v rámci možností, ktoré máme, pomôcť.“

Pomoc sa môže poskytnúť vyslaním zdravotníckeho personálu, poskytnutím, prípadne zapožičaním zdravotníckeho materiálu a ochranných prostriedkov či umiestnením pacientov v zdravotníckych zariadeniach na Slovensku s voľnými kapacitami.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite