Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Niektorí obyvatelia uzavretých osád pôjdu na vlastnú žiadosť do štátnej karantény

.redakcia .slovensko

Asi 25 osôb z uzavretých rómskych osád na Spiši bude v pondelok na vlastnú žiadosť presunutých do štátnej karantény, informoval minister obrany Jaroslav Naď. Presunutí budú do karanténneho zariadenia v Humennom.

Niektorí obyvatelia uzavretých osád pôjdu na vlastnú žiadosť do štátnej karantény zdroj: Polícia SR

v Krompachoch, kde sa nachádzajú tri z piatich uzavretých lokalít, dnes zasadal krízový štáb. Minister obrany Jaroslav Naď po ňom informoval, že niekoľko osôb bude na vlastnú žiadosť presunutých do štátnej karantény.

„Ak mám správne čísla, malo by to byť 25 ľudí, ktorí budú na dobrovoľnej báze prevezení do štátnej karantény. Oni si aj vyžiadali tento transport, aj preto, lebo sa možno osobne necítili v osade v bezpečí,“ povedal minister. 

„Zároveň boli identifikovaní ďalší ľudia, ktorí by mohli byť prevezení a u ktorých sme to odporúčali, ale podpísali hygieničke vyhlásenie, že chcú zotrvať v osade a budú veľmi dôkladne a dôsledne dodržiavať stanovené predpisy v karanténe, pretože doteraz sa im to nie veľmi darilo,“ doplnil Naď. 

Spolu okolo 6000 ľudí je od minulého týždňa v karanténe v piatich rómskych lokalitách, kde sa vyskytli pozitívne prípady na nový koronavírus.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite