Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pouličný časopis Nota Bene sa stiahol z ulíc

.redakcia .slovensko

Preventívne opatrenia proti šíreniu koronavírusu sa dotkli aj predaja pouličných časopisov po celom svete. Ani aktuálne vydanie časopisu NOTA BENE nebude dostupné v uliciach slovenských miest.

Pouličný časopis Nota Bene sa stiahol z ulíc OZ Proti prúdu/SITA

následkom prázdnych ulíc rapídne poklesol aj predaj pouličných časopisov. Predajcovia NOTA BENE tak prichádzajú o možnosť zarobiť si na živobytie a v čase, keď väčšia ľudí „sedí doma“, oni prichádzajú o bývanie.

„Až 90 percent predajcov si vďaka predaju pouličného časopisu NOTA BENE zabezpečuje bývanie. Bohužiaľ, v súčasnej situácii pouličný predaj časopisu nie je efektívny nástroj pomoci,“ hovorí Sandra Pazman Tordová, štatutárna zástupkyňa OZ Proti prúdu, ktoré časopis vydáva. 

Aprílové vydanie pouličného časopisu sa preto rozhodli vydať len v elektronickej forme, hoci ako vraví Pazman Tordová, bolo to náročné rozhodnutie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite