Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Robert Fico od polnoci nemá nárok na ochranku

.ivana Šalgová .slovensko

Nový minister vnútra Roman Mikulec rozhodol o tom, že od pondelka polnoci prišiel poslanec Robert Fico o ochranku. Bol jediným poslancom s ochrankou od štátu.

Robert Fico od polnoci nemá nárok na ochranku Branislav Bibel/SITA

bývalého premiéra, dnes poslanca Roberta Fica chránila ochranka platená zo štátnych peňazí 14 rokov. Bola mu pridelená ako premiérovi v roku 2006 a podľa vládneho hnutia OĽaNO stáli dva roky jeho ochranky navyše 300-tisíc eur. 

Po tom, ako Fico odovzdal vládu Petrovi Pellegrinimu a stal sa radovým poslancom, už na ochranku zo zákona nemal nárok. Tento nadštandard mu ale umožnila bývalá ministerka vnútra za Smer Denisa Saková, ktorá o pridelení ochranky pre Fica opakovanie rozhodla. 

O zrušení Ficovej ochranky rozhodol v pondelok nový minister vnútra za OĽaNO Roman Mikulec s tým, že jeho rozhodnutie vstúpilo do platnosti v pondelok o polnoci. Správu potvrdilo hnutie OĽaNO. 

„Robert Fico dnešnou polnocou stratil nárok na bezdôvodne pridelovanú ochranku. Zbytočné mrhanie státisícov a bezbrehý papalášizmus skončil. Ďakujem, Roman Mikulec,“ poďakoval sa ministrovi vnútra premiér Igor Matovič na sociálnej sieti.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite