Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pandémia koronavírusu: Slovensko hlási ďalších 12 nakazených, COVID-19 má aj princ Charles

.martina Bednárová .slovensko

V Spojených štátoch rapídne pribúdajú prípady nákazy koronavírusom. Len v štáte New York je viac ako 25 000 nakazených. Pozitívne testy na chorobu má aj princ Charles. Minister školstva Branislav Gröhling uznáva, že sa môžu presúvať ďalšie testovania žiakov a študentov. Situáciu s pandémiou koronavírusu sledujeme online.

Pandémia koronavírusu: Slovensko hlási ďalších 12 nakazených, COVID-19 má aj princ Charles AP Photo/Emilio Morenatti,

dianie na Slovensku aj v zahraničí v súvislosti s nákazou koronavírusom sledujeme online: 

  • v nedeľu budú bývať zatvorené všetky predajne potravín, lekárne, obchody so zeleninou, ovocím či mäsom, predajne novín a časopisov,
  • školy budú zatvorené až do odvolania,
  • Parlament schválil takzvaný lex korona – zákon, ktorý sa týka zmien v súdnictve, ale aj možnosti, ako štát môže sledovať cez mobily ľudí podozrivých z nákazy
  • vláda zaviedla povinnosť nosiť rúško mimo bytu či domu,
  • aktuálne je u nás 216 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, 4200 negatívne testovaných
  • letné olympijské hry v Tokiu presunuli minimálne o rok,
  • počet obetí nového koronavírusu presiahol celosvetovo 19 000, nakazených je viac ako 428 000 ľudí, vyliečilo sa 109 000 pacientov
  • nakazený je aj britský princ Charles, syn Alžbety II.,
  • v Česku zomrel šiesty pacient nakazený koronavírusom, 
  • informácie o nariadeniach nájdete na www.korona.gov.sk,
  • spustili sme podstránku koronavirus.tyzden.sk, kde nájdete pravidelne aktualizované infografiky, všetky dôležité informácie a autorské texty. 

Všetky články a rozhovory o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ. Podporiť nás môžete kúpou predplatného. Ďakujeme!

19:25 Parlament schválil prvé sociálno-ekonomické opatrenia na zmiernenie dôsledkov pandémie. Novela rieši tri zásadné veci: ošetrovné pre rodičov detí v krízovej situácii, nemocenské počas karantény a podporu udržania pracovných miest z eurofondových projektov.

18:49 V Taliansku podľahlo nákaze spôsobenej novým koronavírusom ďalších 683 ľudí. Informoval o tom v stredu večer spravodajský kanál Rai News 24 s odvolaním sa na predstaviteľov Úradu pre civilnú ochranu.

Počet mŕtvych tak stúpol na 7503. V Taliansku je momentálne 57 521 pacientov s koronavírusom, čo predstavuje nárast o 3491 v porovnaní s utorkom, uviedol Úrad pre civilnú ochranu.

ulien Chatellier/Dicod via AP

18:11 Vyše tri miliardy ľudí v takmer 70 krajinách a teritóriách celého sveta vláday požiadali, aby zostali doma. Toto opatrenie má zastaviť pandémiu nového koronavírusu, ktorá sa šíri po celej planéte. Stredajšie údaje sú výsledkom výpočtu francúzskej tlačovej agentúry AFP.

Väčšina dotknutých krajín, vrátane Argentíny, Británie, Francúzska, Indie a Talianska, ako aj mnohých štátov USA, zaviedla povinné opatrenia na obmedzenie pohybu ľudí. Ďalšie krajiny zaviedli dokonca zákazy vychádzania, karantény a rôzne iné odporúčania zamerané proti združovaniu ľudí

17:51 Na Slovensko bolo dovezených 74 ton zdravotníckeho materiálu z Číny. S jeho vykladaním a následnou prepravou do priestorov Správy štátnych hmotných rezerv SR pomáhali profesionálni vojaci z Veliteľstva posádky Bratislava. TASR o tom informoval León Zázrivý z tlačového oddelenia Ministerstva obrany (MO) SR.

„Profesionálni vojaci dnes v priestoroch bratislavského letiska pomáhali s prepravou zdravotníckeho materiálu, ktorý je určený na pomoc v boji s novým koronavírusom. Som preto veľmi rád, že naši vojaci sú v súčasnosti oporou, s ktorou môžu občania Slovenska počítať,“ povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO). Dodal, že príslušníci Ozbrojených síl SR zároveň plnia asistenčné úlohy v zmiešaných hliadkach Policajného zboru SR.

Dovoz zdravotníckeho materiálu bol podľa Zázrivého realizovaný prostredníctvom programu NATO - SALIS s využitím veľkokapacitného transportného lietadla. „Obsahom zásielky zdravotníckeho materiálu sú ochranné rúška, rukavice a tiež ochranný odev,“ dodal Zázrivý.

17:50 Premiér Igor Matovič oficiálne podpísal rozhodnutie vlády o odvolaní Kajetána Kičuru z postu šéfa Správy štátnych hmotných rezerv.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite