Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Vláda nemusí vyplatiť 13. dôchodky, potvrdil premiér

.redakcia .slovensko

Keďže Slovensku hrozí pre opatrenia proti koronavírusu výrazný ekonomický prepad, Matovič je pripravený pozastaviť schválené 13. dôchodky.

Vláda nemusí vyplatiť 13. dôchodky, potvrdil premiér Martin Medňanský/SITA

premiér Igor Matovič (OĽaNO) by si vedel predstaviť pomoc pre Slovensko v čase výskytu nového koronavírusu v podobe zdravotníckeho personálu a ochranných pomôcok z krajín, kde epidémiu už prekonali, napríklad z Číny. Povedal to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Zároveň nevylúčil, že seniorom sa posunie vyplácanie 13. dôchodkov.

Podľa Matoviča je dôležité, aby sa s verejnosťou komunikovalo otvorene a priamo. Poukázal na to, že v súčasnosti má Slovensko 450 pľúcnych ventilátorov, pomôcť by Slovensku mohla napríklad Čína. „V zúfalej situácii treba využiť akékoľvek riešenie,“ poznamenal. Presvedčený je tiež o tom, že ľudia by pochopili, keby sa v danej situácii posunuli 13. dôchodky o rok či dva, a to v prípade, ak Slovensko nebude mať peniaze. Podľa jeho slov je to lepšie, ako keby „krajina mala zahynúť“. „Nebojím sa takto čestne postaviť pred ľudí. Ja si myslím, že to pochopia,“ povedal.

Novela zákona o zavedení 13.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite