Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Komentár Petra Zajaca: Kontaminovaná vláda

.peter Zajac .slovensko .komentár týždňa

Mesiac pred voľbami nebolo jasné, kto bude ich víťazom. V deň volieb nebolo jasné, čo bude programom novej vlády. Dnes je jasné, že je to korona.

Komentár Petra Zajaca: Kontaminovaná vláda Natália Ložeková / natalialozekova.sk

len nijaké retro, hovoria ľudia. Dajte vláde pokoj. Matovič je svätec, zabudnite na kritickosť – v čase, keď je najpotrebnejšia. No čo keď je nová vláda kontaminovaná minulosťou, ako to dokázala už pri prvej voľbe kotlebovca za predsedu kontrolného výboru? Nehovorím to z kverulantstva. Ivan Korčok je zárukou euroatlantickej orientácie Slovenska. Ak bude Kolíková pokornejšia, môže v súdnictve niečo urobiť. Mnohí členovia vlády sú však pupočnou šnúrou spojení s predchádzajúcimi režimami, a tých väzieb nie je ľahké zbaviť sa. 

Je predčasné hovoriť, kto má šancu. Možno minister vnútra. Aj v obrannom Augiášovom chlieve treba urobiť poriadok. Ak sa minister školstva oprie o Zuzanu Zimenovú, ktorá s reformou vzdelávania začínala, bude sa do nej môcť konečne pustiť. Minister zdravotníctva bude mať šťastie, ak sa prešmykne cez Scyllu aj Charybdu koronavirózy. Od Štefana Holého nemožno očakávať nič. 

A kde vidíte vo vláde Maďarov a Rómov? Čo možno očakávať od verejnoprávnych médií, ktoré prežili za posledných tridsať rokov všetkých a všetko? A od životného prostredia, zdevastovaného na holorub?  

Čo možno očakávať od tých, čo sa vrhli ako supy na Andreja Kisku a tešia sa, že nebude ich zlým svedomím. Celkom zabudli na jeho výkon v prezidentskej funkcii a pohŕdajú stranou, ktorú priviedol na svet. Že stranu bez kontaminovanej minulosti treba, je pritom nad slnko jasnejšie. A že Kiska v kampani demobilizoval namiesto mobilizácie a zaplienil mediálny svet videami s popradskými niktošmi? S tým sa musí vyrovnať on sám.   

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite