Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pellegriniho vláda sa dnes stretne poslednýkrát

.redakcia .slovensko

Dosluhujúci vládny kabinet premiéra Petra Pellegriniho sa zíde vo štvrtok popoludní posledný raz. Predseda vlády v stredu avizoval, že ak sa nič mimoriadne v krajine nestane, program vlády bude venovaný len odvolávaniu štátnych tajomníkov jednotlivých ministerstiev a lúčeniu sa.

Pellegriniho vláda sa dnes stretne poslednýkrát Branislav Bibel/SITA 18. marec 2020 Bratislava: Dosluhujúci predseda vlády Peter Pellegrini počas príchodu na predposledné 202. rokovanie vlády. Vláda v úrade končí počas mimoriadnej situácie, funkcie bude skladať v rúškach.

v piatok 20. marca podá končiaca sa vláda demisiu. V tento deň sa bude konať aj ustanovujúca schôdza Národnej rady SR. Nový vládny kabinet budúceho premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu 21. marca.

„Vláda vo štvrtok urobí ešte niekoľko oficiálnych aktov, keďže sa v piatok blíži demisia. Ak sa v krajine nič mimoriadne nestane, budeme sa venovať v programe len odvolaniu štátnych tajomníkov a definitívnemu rozlúčeniu sa,“ priblížil v stredu dosluhujúci premiér Pellegrini. 

V piatok sa podľa jeho slov budú realizovať všetky ústavnoprávne kroky na prevzatie moci novou vládou, ktorú budú tvoriť hnutia či strany OĽaNO, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite