Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus na Slovensku: Nakazených je už 61. Vláda vyhlásila núdzový stav pre nemocnice

.martina Juhászová .slovensko

Počas nedele pribudlo ďalších 17 prípadov ochorenia COVID-19. Vláda po mimoriadnom zasadnutí zavádza prísnejšie opatrenia a na 14 dní uzatvára všetky maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami.

Koronavírus na Slovensku: Nakazených je už 61. Vláda vyhlásila núdzový stav pre nemocnice Branislav Bibel/SITA

aktuálne dianie vo svete aj na Slovensku sledujeme online:

  • vláda vyhlásila núdzový stav pre nemocnice, na 14 dní uzatvára všetky maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami,
  • aktuálne je na Slovensku 61 potvrdených prípadov koronavírusu,
  • v pondelok (16. 3.) bude o 14:00 zasadať a rozhodovať krízový štáb o ďalších opatreniach,
  • informácie o nariadeniach nájdete na www.korona.gov.sk.

21:07 Mesto Košice takisto vyzvalo cestujúcich, aby od pondelka v MHD nosili rúška, prípadne šatky, šály alebo iné podobné účinné ochranné pomôcky, ktoré môžu zamedziť prenosu koronavírusu. 

20:54 Vláda vyhlásila núdzový stav od pondelka od 6. hodiny. Ministerstvo zdravotníctva zverejnilo zoznam nemocníc, pre ktoré núdzový stav platí.

  • Bratislavský kraj:Univerzitná nemocnica BratislavaNárodný ústav detských chorôb BratislavaNárodný ústav srdcových a cievnych chorôb, a. s., BratislavaNárodný onkologický ústav BratislavaNemocnica sv. Michala, a. s., Bratislava
  • Trnavský kraj:Fakultná nemocnica Trnava
  • Nitriansky kraj:Fakultná nemocnica NitraFakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky
  • Trenčiansky kraj:Fakultná nemocnica Trenčín
  • Žilinský kraj:Fakultná nemocnica s poliklinikou ŽilinaUniverzitná nemocnica MartinÚstredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok
  • Banskobystrický kraj:Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská BystricaDetská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská BystricaStredoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb, a. s., Banská Bystrica
  • Prešovský kraj:Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana PrešovNemocnica Poprad, a. s.Národný ústav tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie Vyšné Hágy
  • Košický kraj:Univerzitná nemocnica L. Pasteura KošiceDetská fakultná nemocnica KošiceVýchodoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb Košice, a. s.Východoslovenský onkologický ústav, a. s., Košice

20:53 Bratislavský Volkswagen zastaví výrobu na všetkých linkách pondelok poobede až v utorok ráno. V tlačovej správe oznámil, že od pondelka sa pripravuje na zastavenie výroby až do odvolania.

20:20 V Bratilsave do MHD budú od pondelka vpustení len cestujúci, ktorí budú mať na sebe rúško alebo si budú inak zakrývať nos a ústa, oznámil primátor Vallo.

20:12 Primátor Bratislavy Matúš Vallo odpovedá na otázky ku koronavírusu v meste:

19:55 Krízový štáb zasadne v pondelok o 14.00, bude hovoriť o ďalších opatreniach proti šíreniu koronavírusu.

19:50 Krízový štáb má v pondelok (16. 3.) rozhodovať o ďalšom súbore opatrení proti šíreniu nového koronavírusu. Medzi nimi je napríklad odporúčanie pre prevádzkovateľov verejnej hromadnej dopravy, aby neumožnili použitie vlakov či autobusov ľuďom, ktorí si nebudú chrániť tvár rúškom. 

19:45 Vláda pripravila nový web, na ktorom sústreďuje informácie o nariadeniach, ktoré majú spomaliť šírenie nákazy: www.korona.gov.sk.

19:40 Minister zahraničných vecí má pripraviť plán repatriácie občanov Slovenska domov. V zahraničí sa totiž stále nachádza veľa občanov, ktorí sa dožadujú svojho príchodu na Slovensko.

19:23 Vláda vyhlásila pre štátne nemocnice na Slovensku núdzový stav. Opatrenie začne platiť od pondelka (16. 3.) 

Peter Pellegrini počas tlačovej besedy po mimoriadnom zasadnutí.Branislav Bibel/SITAPeter Pellegrini počas tlačovej besedy po mimoriadnom zasadnutí.

Núdzový stav má umožniť presuny personálu, materiálu a techniky z nemocnice do nemocnice. Zdravotníci zároveň nebudú môcť odmietnuť prísť do práce, respektíve vyhlásiť štrajk.

19:17 Najväčší zamestnávateľ na Slovensku, bratislavský Volkswagen, pravdepodobne zajtra prestane vyrábať. Oznámil to premiér Pellegrini.

19:05 Vláda odsúhlasila ďalšie opatrenia proti šíreniu nákazy. Na 14 dní uzatvára všetky maloobchodné prevádzky a prevádzky so službami, okrem potravín, drogérie, lekární, trafík, pôšt, bánk, púmp, stravovacích prevádzok a obchodov s krmivom pre zvieratá.

19:03 Vláda žiada nemocnice, štátne aj súkromné, aby prestali poskytovať plánované operácie. Svoje kapacity majú držať pre potreby starostlivosti o nakazených koronavírusom.

19:00 Peter Pellegrini potvrdil, že Slovensko má dokopy 61 infikovaných ľudí

18:59  Mimoriadne rokovanie vlády sa skončilo. Začína sa tlačová beseda, kde zhodnotia výsledky rokovaní.

 18:23 V Česku je 253 potvrdených prípadov nákazy, vláda chystá mimoriadne rokovanie.

17:49 Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) podpísala zmluvy na dodanie 30 miliónov chirurgických rúšok a ďalších ochranných pomôcok. K dispozícii by mali byť do týždňa a pol. 

Štát taktiež rozhodol o nákupe rýchlotestov na koronavírus. Správa štátnych hmotných rezerv plánuje zabezpečiť niekoľko stotisíc rýchlotestov, ktoré by využila verejnosť, polícia či hasiči.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite