Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zákaz letov do Talianska aj návštev v nemocniciach. Prvý prípad koronavírusu spustil sériu opatrení

.redakcia .slovensko

Po potvrdení prvého prípadu koronavírusu na Slovensku zasadal na ministerstve vnútra krízový štáb. Rozhodol o zákaze letov do Talianska, návštev v nemocniciach aj väzniciach i o informačnej kampani na hraniciach s Rakúskom.

Zákaz letov do Talianska aj návštev v nemocniciach. Prvý prípad koronavírusu spustil sériu opatrení Alexandra Čunderlíková/SITA

hospitalizovaný pacient, u ktorého bolo potvrdené ochorenie spôsobené novým koronavírusom, pochádza z obce Kostolište pri Malackách a počas posledných troch týždňov sa stretával len s menším množstvom ľudí. Pracuje vo firme vo Vysokej pri Morave, do práce ale nechodil kvôli iným zdravotným problémom ešte pred príchodom svojho syna z Talianska.

Syn aj manželka nakazeného muža boli podrobení testom na koronavírus. Ich výsledky budú známe v piatok večer a na ich základe bude prebiehať prípadné ďalšie zisťovanie pôvodu nákazy. „Urobia sa testy rodinných príslušníkov a  skontroluje sa anamnéza ľudí, s ktorými pán prišiel do kontaktu,“ informoval po zasadnutí krízového štábu dosluhujúci premiér Peter Pellegrini.

balík zákazov

Po potvrdení prvého prípadu krízový štáb rozhodol o zavedení viacerých zákazov. Do okamžitej platnosti vstúpil zákaz návštev vo všetkých zdravotníckych zariadeniach, zákaz návštev vo všetkých väzniciach na Slovensku, zákaz letov do Talianska z územia SR a premiér vydal aj oficiálne odporúčanie, aby došlo k zákazu návštev vo všetkých domovoch sociálnych služieb aj v detských domovoch.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite