Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Matovič by chcel Lipšica vo vláde, ten to odmieta

.redakcia .slovensko

Advokáta Daniela Lipšica považuje líder OĽaNO Igor Matovič za kvalitného človeka, je preto v hre, že by obsadil exekutívnu funkciu v prípadnej vláde. Potvrdil to Matovič na brífingu po stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.

Matovič by chcel Lipšica vo vláde, ten to odmieta SITA/Branislav Bibel Igora Matoviča prijala v Prezidentkom paláci Zuzana Čaputová. Zostavením vlády ho zatiaľ nepoverila.

„dnes je v hre úplne všetko,“ reagoval Matovič na otázku novinárov, či by mohol byť Lipšic vo vláde, líder OĽaNO sa však s ním o tom ešte nerozprával. „Bol veľkou posilou v čase Radičovej vlády, takže teoreticky áno,“ odpovedal.

Líder OĽaNO opätovne potvrdil, že chce vo vláde štyri strany a dosiahnuť tak ústavnú väčšinu. „Keď to nevyjde, sú potom rozličné kombinácie, môžu byť teda vlády s tromi subjektmi v rôznych kombináciách,“ poznamenal.

Matovič nepotvrdil, či by si OĽaNO vzalo ministerstvo zdravotníctva, poslanec Marek Krajčí je však podľa neho v tejto oblasti fundovaný odborník. „Všetko je možné,“ odpovedal na otázku, či by ministerské posty obsadili aj ľudia, ktorí neboli zvolení do parlamentu. Matovič sa chce riadiť zvyklosťou, že sa jednotlivé mandáty vo vláde rozdelia medzi strany percentuálne podľa výsledku vo voľbách.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite