Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rektori UK a STU spoločne vyzývajú študentov: Poďme voliť!

.redakcia .slovensko

Rektori Univerzity Komenského v Bratislave a Slovenskej technickej univerzity sa rozhodli, že svojim študentom udelia v piatok pred parlamentnými voľbami predvolebné voľno. Študentov aj svojich kolegov vyzývajú k tomu, aby využili svoje demokratické právo a šli voliť.

Rektori UK a STU spoločne vyzývajú študentov: Poďme voliť! zdroj: rektorát/Univerzita Komenského v Bratislave Rektori UK a STU udelia študentom deň pred voľbami rektorské voľno. Študenti ho majú využiť na cestu domov.

rektori sa takto rozhodli v súlade so zachovaním akademických hodnôt demokracie, humanizmu a tolerancie. Vo svojom vyhlásení sa vyhranili voči xenofóbii, rasizmu a nenávisti a zdôraznili príslušnosť Slovenska k Európskej únii. Študentom udelili voľno na piatok 28. februára od poludnia, aby mali čas na cestu domov a mohli sa tak zúčastniť volieb.

Vyhlásenie rektorov UK a STU vám prinášame v plnom znení: 

Poďme voliť!

Ľudia našej generácie v mladosti zažívali voľby, ktoré boli len naoko.  Vždy vyhrala len jedna strana. My, ktorí si to pamätáme, si preto veľmi vážime hodnotu práva slobodne sa rozhodnúť vo voľbách. Nie je to samozrejmosť.

V tých časoch, pred rokom 1989, boli voľby neslobodné a informácie vzácne. Dnes sa situácia otočila.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite