Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Opatrenia Smeru na poslednú chvíľu sú prejavom strachu, tvrdí Kiska

.redakcia .slovensko

Nie je to predvolebný ťah a už vôbec nie predvolebná korupcia, uviedol Pellegrini v relácii O 5 minút 12 na margo prijatia sociálnych balíčkov len dva týždne pred voľbami. Kiska je naopak presvedčený nielen o kupčení s hlasmi, ale aj o porušení zákona.

Opatrenia Smeru na poslednú chvíľu sú prejavom strachu, tvrdí Kiska Branislav Bibel/SITA

o návrhu v parlamente schváliť ešte pred koncom súčasného volebného obdobia zvýšenie rodinných prídavkov či 13. dôchodok sa v nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 rozprávali predseda vlády SR a podpredseda strany Smer-SD Peter Pellegrini a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska.

sociálne balíčky a ich financovanie

Predseda Za ľudí Andrej Kiska uviedol, že predvolebný balíček sociálnych opatrení Smeru je len prejavom strachu. „Všetci diskutujeme o unesenom štáte, hovoríme o Kočnerovi, hovoríme o politickej zodpovednosti Smeru za vraždu dvoch mladých ľudí. Toto sa Smeru zle počúva a chce odvrátiť pozornosť voličov.“ Najhoršie podľa exprezidenta je, že vidno dohodu s fašistami.

Premiér Peter Pellegrini naopak hovoril o tom, že mu je údajne jedno, či opatrenia vlády prinesú percentá pre Smer. „Je mi úplne jedno, či to prinesie percentá strane Smer-SD, dôležité je, či sa to podarí presadiť,“ povedal. Pellegrini tiež bránil nezákonný postup so skráteným legislatívnym konaním tým, že „po voľbách môže nastať chaos, ktorý ohrozí ľudské práva“.

Kiska nepochybuje o tom, že je potrebné zvýšiť dôchodky pre seniorov, uvítal i snahu pomôcť mladým rodinám. „Urobiť to však treba adresne, nie opatreniami, ktoré sú obyčajným kupčením a navyše sú protizákonné,“ povedal Kiska, narážajúc na to, že na skrátené legislatívne konanie neexistuje v tomto prípade relevantný dôvod.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite