Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Znalkyňa na súde v kauze falšovania zmeniek: Ruskove podpisy vznikli po roku 2013

.redakcia .slovensko

V Pezinku pokračuje pojednávanie v kauze falšovania zmeniek TV Markíza, v ktorej sú obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko. Znalkyňa, ktorá porovnala 399 podpisov Pavla Ruska, s istotou tvrdí, že podpisy na zmenkách vznikli po roku 2013.

Znalkyňa na súde v kauze falšovania zmeniek: Ruskove podpisy vznikli po roku 2013 Martin Medňanský/SITA

pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) sú prítomní obaja obžalovaní Marian Kočner aj Pavol Rusko. Súd predvolal znalcov z oblasti písmoznalectva Eriku Strakovú a Milana Nouzovského, ktorí skúmali podpisy na sporných zmenkách. Podľa výpovede Strakovej je isté, že podpisy Pavla Ruska vznikli po roku 2013. Podľa obhajoby zmenky vznikli v roku 2000 ako riešenie kauzy Gamatex.

„Po tom všetkom, čo som zistila, som si istá, že tie podpisy vznikli po roku 2013,“ uviedla Straková v reakcii na otázku prokurátora Jána Šantu. Tvrdí, že podpisy Pavla Ruska nemohli vzniknúť v roku 2000, ako hovorí on a obhajoba. Na porovnanie mala Straková 399 podpisov, čo považuje za „skutočne úctyhodnú vzorku“.

Vypovedala tiež, že ju v októbri 2018 opakovane kontaktovala znalkyňa Mária Zelenková.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite