Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová, Martausová, Kukura či Griglák. Krištáľové krídla sú rozdané

.redakcia .slovensko

Trinásť slovenských osobností hospodárskej, vedeckej, kultúrnej, športovej a spoločenskej sféry získalo v nedeľu večer ocenenie Krištáľové krídlo za rok 2019.

Vlhová, Martausová, Kukura či Griglák. Krištáľové krídla sú rozdané Jana Bírošová/SITA 9. február 2020 Bratislava: Laureát ocenenia Krištáľové krídlo v kategórii hudba Juraj Griglák (vpravo) si preberá svoje ocenenie.

o nových laureátoch v desiatich kategóriách a mimoriadnom ocenení v 23. ročníku rozhodli odborné poroty a Veľká porota Krištáľového krídla. Záštitu nad týmto prestížnym podujatím prevzal predseda vlády SR Peter Pellegrini. 

„Pre mňa je táto práca preto úžasná a som stále optimista, lebo sa pohybujem v pozitívnom svete. Keď vidím výsledok génia vynikajúcich a múdrych Slovákov, tak som vďaka tejto práci obrovský optimista. Bola by som rada, keby verejnosť bola tak optimistická, lebo sme najbohatší vďaka prírode, najbohatší sme vďaka vynikajúcim a schopným osobnostiam, mimoriadnym ľuďom. Stále to hovorím, že toto je naše najväčšie bohatstvo,“ povedala pre TASR autorka a producentka Krištáľového krídla Mária Vaškovičová. 

Prvou ocenenou na javisku opery Slovenského národného divadla bola v kategórii filantropia Eva Klikáčová, odborníčka na školskú legislatívu a spoluautorka mnohých programov kontinuálneho vzdelávania. 

Dvojica Branislav Cvik a Ľubomír Vančo získala ocenenie v kategórii hospodárstvo. Ich mená sa spájajú s jedným z najväčších úspechov slovenského pivovarníctva, značkou Urpiner, ktorá im priniesla už tri desiatky ocenení z medzinárodných súťaží.    

V kategórii hudba získal ocenenie Juraj Griglák, doma aj za hranicami Slovenska známy skladateľ, kontrabasista a basový gitarista.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite