Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Remišová: Štát môže v prípade Národného štadióna skončiť ako v kauze Lemikon

.redakcia .slovensko

Kauza Národného štadióna sa môže skončiť ako kauza Lemikonu, teda, že štát príde o peniaze, ktoré platiť nemal. Myslí si to nezaradená poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová, ktorá v piatok opätovne vyzvala ministerku školstva Martinu Lubyovú, aby žiadne dodatky týkajúce sa NFŠ nepodpisovala.

Remišová: Štát môže v prípade Národného štadióna skončiť ako v kauze Lemikon SITA/Branislav Bibel

z iniciatívy opozičnej poslankyne sa mal v piatok konať o NFŠ mimoriadny Výbor NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport. Rokovanie sa však v dôsledku neuznášaniaschopnosti nekonalo, z 13 členov sa ôsmi ospravedlnili. Remišová avizovala, že opoziční poslanci sa budú snažiť výbor opätovne zvolať. „Zároveň opätovne vyzývame Európsku komisiu a Úrad pre verejné obstarávanie, aby sa jednoznačne vyjadrili proti 23-miliónovému zvýšeniu,“ uviedol v tejto súvislosti overovateľ výboru Branislav Gröhling (SaS).

Na svojom tlačovom brífingu po výbore zopakovala Remišová tvrdenia o nevýhodnosti celej investície a konaní ministerstva školstva v prospech súkromného investora na úkor verejného záujmu. 

Poukázala pritom napríklad na to, že úplne na začiatku bola ako protihodnota štátnej dotácie na výstavbu stanovená podmienka, aby reprezentačné výbery mohli hrať na štadióne zadarmo.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite