Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci a Česi z čínskeho Wu-chanu sú už v Európe

.redakcia .slovensko

Česi a Slováci následne pokračujú v ceste do Prahy. Podľa predstaviteľov žiadny pasažier lietadla nemal pri odlete z Wu-chanu príznaky koronavírusu.

Slováci a Česi z čínskeho Wu-chanu sú už v Európe Steve Parsons/AP/SITA Ilustračný snímok

dvaja Slováci, skupina piatich Čechov a ďalší Európania, ktorí pre šírenie nového koronavírusu požiadali o evakuáciu z Číny, prileteli v nedeľu popoludní z mesta Wu-chan do južného Francúzska. 

Česi a Slováci budú pokračovať do Bruselu, kde ich vyzdvihne český vládny špeciál Jak-40 a prevezie do Prahy. Na palube bude aj epidemiológ. Informoval o tom český spravodajský portál iDNES.cz.

Z letiska v pražskej časti Ruzyně skupinu Čechov transportuje sanitka do Nemocnice na Bulovke, kde sú pripravené izby v karanténe, a po dvoch Slovákov si prídu lekári zo Slovenska. „Po dohode so slovenskou vládou sme ponúkli v českom špeciáli z Bruselu tiež dve miesta pre slovenských občanov,“ povedal český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite