Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lekárske fakulty majú prijať o 250 študentov viac, vláda na to dá peniaze

.redakcia .slovensko

S návrhom prišiel premiér Pellegrini po tom, čo Robert Fico na kongrese strany povedal, že Slováci, ktorí vyštudovali medicínu a odišli pracovať do zahraničia, by si mali štúdium dodatočne zaplatiť.

Lekárske fakulty majú prijať o 250 študentov viac, vláda na to dá peniaze SITA/Milo Fabian Návrhy jednotky a dvojky Smeru si výrazne odporujú.

vláda SR má lekárskym vysokým školám poskytnúť dodatočné prostriedky vo výške približne 2,5 milióna eur na prijatie zvýšeného počtu študentov. Fakulty by mali zvýšiť počet prijatých uchádzačov v tomto roku približne o 250, pričom majú preferovať slovenských záujemcov. Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) to uviedol po piatkovom stretnutí s predstaviteľmi slovenských lekárskych vysokých škôl.

„Dodatočné prostriedky by mali fakultám pokryť zvýšené náklady na vyšší počet prijatých študentov a refundovať stratu príjmov, ktorú spôsobí nižší počet prijatých zahraničných študentov – samoplatcov,“ ozrejmil Pellegrini. Nemá ísť o jednorazový prostriedok, peniaze by mali dostať školy i v ďalších rokoch.

Premiér verí, že je to jedno z ďalších opatrení, ktoré pomôže zvýšiť v najbližších rokoch počet lekárov na Slovensku.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite